ALBERIC GODDERIS DRAAIORGELS

20210505_0235_Alberic_Godderis.jpg

Photo credit: Luc Vervliet

Duinhoekstraat 13, 8660 De Panne    
www.godderis.org
0486-24 60 59

 

Alberic Godderis, opgestart in 2010

 

Ik bouw, restaureer en verhuur automatisch spelende muziekinstrumenten. Het voornaamste type instrument waar ik mee werk is het draaiorgel. Maar dat kunnen ook orkestrions zijn (automatisch spelende instrumenten die bedoeld zijn voor binnen om een orkestje te imiteren, vaak op basis van een piano met toevoegingen zoals orgelpijpen en slagwerk)

Coronacrisis

Zonder dit op voorhand te kunnen voorzien heeft de coronacrisis een werkvenster gecreëerd waarbij we met een zekere rust het atelier in de Duinhoekstraat konden optrekken. De start van de bouw van de ateliers liep exact gelijk met het begin van de eerste golf.
De wereld om ons heen stond stil terwijl onze werf gelukkig open kon blijven. Deze werf was de ideale plaats voor aannemers om coronaproof hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren, terwijl dat bij sommige grotere werven onmogelijk bleek. Daardoor liepen we goed op schema, daar waar we anders ongetwijfeld waren uitgelopen.

Geloof in jezelf  en je zaak

Blijven geloven in je verhaal is erg belangrijk. Durf te blijven investeren in je onderneming om deze te wapenen voor een lange tijd van onzekerheid.