CIDERIS - BOTTELS

20210607_0025_Cideris.jpg

Photo credit: Luc Vervliet

An Samyn, Cideris opgestart sinds 1 oktober 2017 en Bottels sinds zomer 2021

Cideris: Groothandel en thuisleveringsdienst. Cideris importeert de betere cider en fruitwijnen uit verschillende Europese landen en levert uw keuze aan huis, in uw horecazaak of voor uw evenement. We leggen de klemtoon op biologische en artisanale producten. We leveren in gans België, maar zijn trots om ook veel handelaars uit De Panne tot onze klanten te mogen rekenen.

 

Bottels: Thuisleveringsdienst van artisanale dranken in de westhoek. Online bestellen op een West-Vlaamse website. Bottels levert artisanale teusjes bie joen thus in de Westoek. We werkn saamn me kleine producentn e brouwerieën die met vele liefde en ambacht nunder drankn maakn. 
E Barbecuetje of a feestje gepland en gin goesting voe met drank te sleurn? 
Bestelt bie nus, wieder levern op vrijdagachternoene of zoterdagnuchtend bie joen thus.

 

Coronacrisis


Met Cideris zijn we pioniers in België en moeten we er dus voor zorgen dat we onze eigen markt maken. We timmeren nu een paar jaar succesvol aan de weg en doen ons best om zoveel mogelijk mensen (professionelen en particulieren) te overtuigen om lekkere artisanale ciders te drinken. We leveren zowel aan restaurants, cateraars, delicatessenwinkels als aan particulieren. Aan het begin van de epidemie vielen de bestellingen wat stil bij Cideris. Ongeveer 90% van ons cliënteel was toen horeca en die moesten verplicht sluiten. Een flinke streep door de rekening dus. We wilden zeker niet bij de pakken blijven zitten en dus deden we wat elke ondernemer deed: creatief zijn, ons aanpassen en blijven doordoen. Voor Cideris betekende dit dat we ons meer gingen richten op voedingswinkels. Daarnaast was het het uitgelezen moment om onze webshop op punt te stellen en uit te breiden. Niet gemakkelijk om het grote verlies op te vangen, en om te blijven doordoen.  maar we zijn er wel in geslaagd. Ondertussen draait onze webshop een stuk beter dan voorheen, hebben we meer winkels als cliënteel  en gelukkig is de horeca sinds juni 2021 weer opgestart. We zijn er dus een stuk sterker uitgekomen.

 

Omdat ik bij leveringen aan professionelen vaak in contact kom met kleine artisanale en lokale brouwerijen en drankenproducenten waarvan de bieren/dranken niet of amper in de supermarkten te vinden zijn, rijpte het idee om ook hiermee iets te beginnen. Enter: Bottels, een webshop in het West-Vlaams waar je je ‘teusjes’ kunt bestellen en ze bij je thuis worden geleverd. Gedaan met het gesleur dus. Waarom in het West-Vlaams? Omdat dit het lokale karakter van ons bedrijf onderstreept en we verdorie trots zijn onze prachtige taal. Voor mensen die het West-Vlaams niet machtig zijn, bestaat er een Nederlandstalige versie.