HOTEL DONNY

20210419_0024_Donny.jpg

Geert Van Guyze & Tania Deconinck, zaak opgestart sinds 3-6-92, 1ste generatie – 2de generatie v.a. zomer 2011

Hotel Donny is een viersterrenhotel met nog het “klassieke” principe waarbij naast kamers allerlei faciliteiten binnen hetzelfde gebouw aanwezig zijn om te kunnen beantwoorden aan een brede waaier van wensen van een zeer uiteenlopend publiek: zwembad met wellness (sauna, stoombad, belevenisdouche, infrarood lampen, ijsmachine), centrum voor relaxatie- en schoonheidsbehandelingen (massages, pedicures, manicures, gelaatsverzorgingen,…), fitness, restaurant met dagelijkse verse suggestiemenu, bar, vergaderfaciliteiten, en uitgebreid terras met ligweide. Door de combinatie van deze troeven met de vele jaren ervaring van het team en de familie die het al zowat 30 jaar uitbaat, de gastvrijheid,  de persoonlijke service en de perfecte, rustige ligging nabij het strand en het natuurgebied, verwelkomt het hotel gasten het hele jaar door en is het geëvolueerd tot een plaats waar men, even weg van alles, helemaal tot rust kan komen en met veel plezier naar terugkeert.

 ​

Het was uiteraard een bizarre, uitdagende periode. Gelukkig toonden de vele (terugkerende) gasten begrip en stelden zij zich, zeker in het begin, flexibel op om ons te steunen. Dat ons team zelf ook graag mee wilde zoeken naar aanpassingen om ondanks alles toch terug te heropenen en

Photo credit: Luc Vervliet

open te blijven, werkte troostend, motiverend en gaf productiviteit een ware boost. Het ontbijt werd tot 5 (!) keer toe aangepast om te kunnen voldoen aan de veranderende, strenge regels, terwijl we zeker ook de beleving van de klant centraal stelden. Hoewel in eerste instantie een volledig “roomservice” concept onrealistisch leek, beslisten we finaal toch om dit te doorworstelen en konden we zo toch gasten verwelkomen voor de feestdagen en voorjaar 2021. Eenvoudig was het zeker niet, maar dankzij de creativiteit en het doorzettingsvermogen van het team zochten we onophoudelijk naar oplossingen. We zijn fier dat we deze continu veranderende uitdagingen toch het hoofd konden bieden. Het is indrukwekkend om te zien hoe mensen die al een 20-tal jaar op een vrij gelijkaardige manier dagelijks hun taak konden uitvoeren, de veerkracht aan de dag brengen om zich aan te passen, alsook de omgeving waarin ze werken, om terug vooruit te kunnen gaan, om opnieuw te trekken en duwen aan die kar. We waren voordien al trots op onze zaak en ons team, maar ondanks dat gasten de extra inspanningen (voor- en achter de schermen) niet noodzakelijk opmerk(t)en, weten wij  maar al te goed dat het hotel, samen met ons, gedragen werd en wordt door een pak stevige schouders voor wie woorden ter bewondering tekort schieten. We zijn op vandaag nog altijd niet helemaal door de covid-troubles, maar ons vertrouwen in ons team en onze vele terugkerende gasten is gegroeid. Onze dank voor hen allen, is eindeloos. We kijken alvast hoopvol uit naar de toekomst, wanneer the beast finaal verslaan zal zijn, en we terug net dat persoonlijkere contact met onze gasten, waar we zo gekend voor zijn, kunnen her-oppikken.